Een kijkje achter de schermen bij PAL-V

We nemen je graag mee in de wereld van PAL-V. Onze collega’s Hans en Erik hebben de opdracht gekregen om hun werkdag te beschrijven zodat we jou een kijkje achter de schermen kunnen geven.

De werkdag van Hans (Senior Vehicle Dynamics Engineer)

Mijn werkdag begint met het opstarten van de PAL-V Simulator, natuurlijk onder het genot van een bak koffie.

Vervolgens check ik de resultaten van de aerodynamische CFD simulaties die ‘s nachts voltooid zijn. Dit geeft mij het antwoord op de vraag of PAL-V klaar is voor zijn eerste testvlucht! Door de resultaten in de simulator te laden en een aantal test cases te vliegen kan ik valideren dat de PAL-V veilig is en voldoet aan de Certificatie eisen.

Later op de dag ga ik nog assisteren bij een rotor test in de werkplaats en neem ik deel aan een korte meeting over het besturingssysteem van de PAL-V. Aan het einde van de dag kijk ik alweer uit naar morgen, dan ga ik namelijk naar een geheime vliegbasis om te rijden in de Navara Test Truck met het nieuwe rotor systeem. Hierdoor kan ik checken of de simulator data klopt.

Dit vindt Hans het leukste aan PAL-V als werkgever:

- Veelzijdigheid: PAL-V is een veelzijdig bedrijf waar elke dag iets nieuws brengt. Je werkt probleemoplossend met hardware en software.
- Uitdaging: Er zijn genoeg uitdagingen in de vorm van design, testen, certificatie, productie en management.
- Geen hiërarchie: Hiërarchie is niet echt aan de orde, iedereen kan evenveel bijdragen aan het product en het bedrijf. Met een relatief klein team maken we een product wat vernieuwend is op het gebied van mobiliteit en vooral vliegveiligheid, waarin elke medewerker een grote rol speelt.
- Vriendschap: De sfeer is erg gemoedelijk en vriendelijk, je maakt gemakkelijk vrienden binnen het bedrijf.

De werkdag van Erik (Teamlead)

Als Teamlead richt ik me vooral op de voortgang van het team. Zo ben ik bezig met brainstormen over technische oplossingen en het uitrollen van procedures. Elke week leidt ik ook een wekelijkse voortgangsmeeting. Dan bekijk ik met mijn team of de taken van afgelopen week zijn afgerond. Ook bekijken we wat er de komende week aankomt en of we op schema zitten aan de hand van onze totaal planning. Collega’s die hulp nodig hebben vragen dit aan elkaar en er worden gelijk afspraken gemaakt. Daarnaast ga ik ook praktisch aan de slag met het assembleren en testen van systemen die in de Landing Gear groep ontwikkeld zijn.

Dit vindt Erik het leukste aan PAL-V als werkgever:

- Samenwerking: Voor het ontwikkelen en op de markt brengen van een voertuig zoals de PAL-V is een team van allerlei specialisten nodig, van engineering tot marketing & sales. Dit zorgt voor een zeer diverse groep van mensen, die allemaal met elkaar samen moeten werken. Het unieke aan het werken bij PAL-V is dat je erg goed merkt dat iedereen, onafhankelijk van specialisme, gedreven is om het voertuig en het bedrijf succesvol te maken, waardoor de samenwerking met collega’s altijd goed loopt.
- Resultaat: Het leukste vind ik om onderdelen in je handen te hebben die ik zelf hebt bedacht. Nog leuker is het als die onderdelen in een test ook doen wat ze horen te doen. Een voorbeeld hiervan zijn de schokbrekers. Daar hebben we jaren aan gewerkt en om dan te zien in een test dat ze goed werken is fantastisch.

Meer weten over het werken bij PAL-V?

Neem dan contact op met onze recruitment afdeling!

mynewjob@pal-v.com

(+31) 88 256 2204